이 커피로그는 지금까지 먹어본 커피의 추출방법, 노트, 맛, 평점 등을 기록한 것으로 매번 업데이트됩니다.
(The post of my coffee log includes brewing methods, coffee notes, taste, ratings which will update constantly.)
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1. Nyeri County
① Thiriku AA Washed
- 지역: Nyeri County
- 농장/농부(Farm/Farmer): Thiriku Washing Station
- 품종(Varity): SL28
- 가공(Processing): Washed
- 고도(Altitude): 1,880~1,970m
- 가격(Price): 200g/16,200원(won)
- 로스터리/판매자(Roastery/Seller): Coffee Montage, Seoul, Korea/Unspecialty(언스페셜티)
- 배전도(Roast Degree): Medium Light
- 권장 레시피(Recommended Recipe):
HOT: Coffee 16g, 93℃ Water 250ml(40(B), 120, 90), Total Time 2:30
ICED: Coffee 16g, 93℃ Water 160ml(40(B), 120)+4 ice cube, Total Time 2:10
- 컵노트(Cup Note): Blackcurrant, Apricot, Green apple, Vanilla, Honey, Caramel
- 평가(Rating): 5점 만점
Hot: ★★(2점)
ICED: ★☆ (1.5점)
② Marani Unsorted SL28 Anaerobic Natural
- 지역: Nyeri County
- 농장/농부(Farm/Farmer):
- 품종(Varity): SL28, Ruiru Wild Blue Mountain
- 가공(Processing): Anaerobic Natural
- 고도(Altitude): 1,800m
- 가격(Price): 200g/12,600원(won)
- 로스터리/판매자(Roastery/Seller): Pastel Coffee Works, Seoul, Korea/Unspecialty(언스페셜티)
- 배전도(Roast Degree): Medium
- 권장 레시피(Recommended Recipe): V60
HOT: Coffee 18g, 92℃ Water 280ml(30(B), 100, 100, 50), Total Brew Time 2:30~3:00
ICED: Coffee 19g, 92℃ Water 160ml+Ice 60g(40(B), 60, 60), Total Brew Time 2:00~2:30
HOT: Coffee 16.5g, 92℃ Water 210ml(210), 1:40 stir and switch on, Total Brew Time 2:30~3:00
ICED: Coffee 19g, 92℃ Water 160ml + Ice 60g(160), 1:40 stri and switch on, Total Brew Time 2:30~3:00
- 컵노트(Cup Note): Port-Wine, Red-grape, Grapefruit, Dark-chocolate
- 평가(Rating): 5점 만점
Hot: ★(1점)
ICED: ★ (1점)
소비자가 할 수 있는
최소의 커피 원두 기록
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